Mogens stopper til nytår!

Hvornår er en stor beslutning naturlig, nyttig, nødvendig? For min beslutning blæser svaret nok lidt i vinden. Men jeg har altså nu truffet den alt andet end nemme beslutning, at jeg holder som skoleleder på Bordings d. 31. dec. 2017.

Jeg tiltrådte d. 1. januar 2001 og vil så til nytår have været skolens leder i 17 år. Som skolens 4. leder vil jeg dermed have været dens leder i en ¼ af skolens levetid – og dermed have overstået min ’værnepligt’. Til nytår vil jeg stadig være 68 – og kræfterne er så ikke helt som før. Og skal jeg få tid til ”at sidde på en bænk, der hvor havet slår ind over molen” (Gnags), så skal det vel snart være. Og skal jeg få gavn og glæde af min opsparede pension, er jeg jo nødt til at blive ”pensionist”. Og når Morten Christensen har sagt ja til (foreløbigt) at forlænge sin konstituering som viceskoleleder indtil nytår, så kan vi i efteråret fortsætte vores gode makkerskab. Og skal bestyrelsen have god tid til at finde frem til den nye m/k som Bordings nye leder, så kan nytår være en god skæring. En ny skoleleder, som kan være med til at bevare og udvikle Bordings som en god skole for både elever, forældre og medarbejdere.

Beslutningen har ikke været nem, men måske nok naturlig, nyttig og nødvendig! Så lige nu glæder jeg mig til den sidste periode og gruer mig lidt til tiden derefter.

Mvh. Mogens

Kære alle i forældre- og skolekreds

I forlængelse af Mogens udmelding om at gå på pension vil jeg lige knytte et par kommentarer hertil:

I bestyrelsen starter vi nu en grundig ansættelsesproces for at finde en ny skoleleder for skolen.

Stillingen vil blive opslået i det tidlige efterår. Vi håber i løbet af august at kunne fortælle mere om, hvordan processen kommer til at forløbe og hvordan vi vil forankre den i vores fælles skolesamfund.

Når bestyrelsen har fundet en egnet kandidat, skal der ifølge skolens vedtægter indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling, hvor skole- og forældrekreds endeligt kan godkende den af bestyrelsen indstillede kandidat til stillingen som ny skoleleder for Bordings Friskole.

Det var det formelle.

Slutteligt vil jeg sige, at der skal en del til at udfylde den rolle Mogens har for skolen. Han har tegnet skolen i 17 år og været en god og karismatisk leder af Bordings Friskole.

Vi vender også tilbage med information om afskedsarrangement for Mogens. Det er heldigvis først til december, så alle kan få mulighed for at sende ham godt afsted.

Kærlig hilsen på bestyrelsens vegne

Dea Nyrop, bestyrelsesformand